Italiensk Mat

Jelluuuu! Nå skal jeg skrive litt om italienske matretter som kanskje kan gi deg inspirasjon til å lage italiensk mat :) Håper du lærer noe av det jeg skriver.

Italienere har alltid vært kjent for sine ekstremt gode matretter, blant annet pizza som er et av verdens mest kjente matretter. Til Italia hører hvete, oliven, fiken, epler, druer og en del andre råvarer til kostholdet dems. De bruker omtrent alle de råvarene til hvert eneste måltid. Italia bruker også ost til de fleste måltider, men de bruker ikke "vanlig" ost som vi bruker i Norge. I italia har de forskjellige oster som:

- Parmeggiano,(eller parmesan) kommer fra byen Parman, og brukes til det meste, parmesanen brukes pastaretter. En billigere utgave heter Gran Padana

- Mozzarella, lages av bøffelmelk i Campania, rundt Napoli. Den lages i små runde, lett dissende oster. Denne legges gjerne oppå pizza eller spises rå i salater.

- Gorgonzola, er en blåskimmelost fra Lombardia. Den spises rå, eller brukes for eksempel i pastasauser.

-Pecorino,er et samlebegrep på en rekke ulike saueoster. De fleste er harde, og noen ganske salte på smaken.

-Ricotta, er er kremaktig og svært mager ost, noe liknende som kesam. Den brukes til både søte desserter og som fyll i saltmat.

Her er noen bilder av noen oster:

 

Her er bilde av noen retter:

 <--------------PIZZA <3

<-------------- --PASTA <3

 <--------------LASAGNE <3

- Håper du likte det, Kristoffer :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ra ungdomskole elever

Ra ungdomskole elever

16, Larvik

HEI! Vi er en gjeng ungdomskolelever som har startet en blogg om Italia. Det er kun en skoleoppgave, men her skal vi ta opp generell fakta som er viktig for en reise til Italia + litt fakta. - Gunnar, Kristoffer, Ludvik og Henriette

Kategorier

Arkiv

hits